No client transport named ‘null’ found

Tänkte bara skriva en rad om detta hemska exception… När man googlar om det här felet så hittar man inlägg efter inlägg efter inlägg med folk som råkat ut för det här, men ingenstans finns det några vettiga svar.

När uppstår det här felet?

Jo, framförallt när man jobbar med Webservices. Detta fel uppstår som ett RemoteException, och av alla google-svar att döma så verkar det vanligaste felet till denna exception vara att endpoint inte är satt korrekt/saknas. Därför torde steg ett i felsökningen vara att kolla att du har en endpoint, och att den är giltig. Du kan kolla detta genom att öppna din browser, skriv in endpoint-adressen och tryck enter. Får du inget svar? Då vet du vad du skall kolla på härnäst. Då är din endpoint fel.

Om du dock får svar, och allt ser ut att vara frid o fröjd, men när du deployar ditt projekt på servern så fungerar det ändå inte.

Då har du troligtvis råkat ut för samma sak som mig: BRANDVÄGG! Kolla att brandväggen låter servern kommunicera utåt med internet (eller framförallt din endpoint-adress).

Så detta får bli en liten minnesanteckning för framtiden… Kolla även brandväggen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: